MENÚ
»
S
I
D
E
B
A
R
«
4. Què fem?
dimarts, 1 de novembre de 2011 per AEiG ARRELS

Què fem?

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i per tant, també el nostre agrupament, proposa educar els nois i les noies de Catalunya pel seu desenvolupament com a ciutadans compromesos. Adrecem la nostra proposta educativa a tots els infants, adolescents, joves i adults, ja que tota persona té moltes coses a aprendre, un camí per recórrer i un país per entendre, estimar i transformar.

La nostra proposta educativa es fonamenta en tres opcions bàsiques que representen tres angles d’actuació concrets en el terreny del servei a la societat. Aquestes tres opcions, que es concreten en una proposta de valors explícits com és la llei escolta i guia, són el país, l’educació i l’espiritualitat. Aquestes tres opcions les concretem a partir del treball dels valors explícits a la llei escolta i guia.

Al mateix temps, la proposta educativa no seria completa sense la definició d’una metodologia que defineix el nostre estil de fer, parlem de l’educació per a l’acció i de la Pedagogia del Projecte, és a dir, que tot el moviment escolta i guia de Catalunya actuem i eduquem basant-nos en un mateix mètode i partim d’unes mateixes bases: el treball en petit grup, el progrés personal, el joc institucional, el compromís i la fraternitat universal.

Però… i això, com ho fem?

  • Ens trobem els dissabtes de 4 a 6 de la tarda als nostres locals, anomenats caus, i fem activitats, jocs, tallers i xerrades per tal de dinamitzar els projectes escollits per cada grup de nois i noies seguint els valors que l’escoltisme promou. Alhora, treballem propostes de servei al poble, descobertes de diferents realitats i llocs…
  • Fem sortides de cap de setamana, generalment una per unitat cada trimestre. Fem també sortides a la natura d’un dia, excursions i trobades familiars (el dinar familiar de principi de curs, la trobada de Nadal, la Calçotada, el dinar familiar el darrer dia de campaments…).
  • Ens endinsem a les nostres tradicions, participant a la castanyada, St. Jordi, etc.
  • A l’Agrupament també arrenquem algunes activitats per tal de poder treure’n uns beneficis econòmics que ens serveixen per finançar els projectes de cada unitat i de tot l’Agrupament. A més, aquestes activitats a través de la implicació dels nois i noies els fan entendre l’esforç i la responsabilitat necessàries per aconseguir els objectius que es desitgen. També participem en activitats voluntàries de les festes que s’organitzen a la vila, implicant-nos en la organització o el desenvolupament de les mateixes.
  • Col·laborem en les activitats del poble, com la Cavalcada de Reis i la Festa del Serpent.
  • A l’estiu fem campaments i rutes, normalment d’una setmana de durada, per conviure i aprendre en contacte directe amb la natura.

Si voleu veure l’últim dels projectes que hem dut a terme durant el curs 2014-15 aqui teniu un petit video que ho il·lustra: UnPasEndavant_TrucsAEiGArrels


No es permet deixar comentaris

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa