MENÚ
»
S
I
D
E
B
A
R
«
2. Història
dimarts, 1 de novembre de 2011 per AEiG ARRELS

Els orígens de l’Agrupament Escolta i Guia Arrels es basen en els grups de reflexió que es van crear des de La Salle Manlleu. Aquest grup va aparèixer als voltants de l’any 1993 i tenien com a objectiu la reflexió i maduració personal dels nois i noies a partir de temes d’actualitat o que desitjaven els nois. El germà Joan Camps va ser-ne un dels grans impulsors. Amb els mesos la demanda per entrar a formar-hi part va anar creixent ràpidament i el grup va anar decantant-se cap a un esplai sense arribar a ser-ho.

Dins aquest grup els nois i noies es dividien en grups d’edat, dels que es feien càrrec uns quants monitors. La participació a activitats del poble i les excursions que s’hi duien a terme van tenir una gran acceptació. El Grup Arrels combinava les trobades de cada dissabte, llavors al matí, amb sortides a la natura i activitats tradicionals com l’anada a la Residència Aura per Nadal. El grup va portar a terme les primeres colònies d’estiu, l’any 1995, a la rectoria d’Espot. Abans d’aquestes colònies però, la decisió ja estava presa. Els monitors havien decidit d’adherir-se a Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, enlloc de fer-ho a una organització d’esplais, que era l’altre opció. En aquest moment, el germà Joan Carles Jara hi va jugar un paper molt important. Després de fundar l’agrupament Fent Camí de Tarragona, Jara també va ser clau en la composició d’aquest agrupament. Des de llavors, el germà Joan Carles va assumir durant un temps el rol de cap d’agrupament.

L’Agrupament ha fet, durant aquests anys, molt de camí. Any rere any, la implicació i presència al poble s’ha fet evident d’una o altra manera amb activitats obertes al poble, activitats al carrer i fent-se presents en tradicions populars com la parada de venda de castanyes o la parada de venda de roses i llibres per Sant Jordi.

L’organització del Campament Reial durant la tarda del  5 de gener, en el que passen milers de persones, és també un dels actes importants que l’Agrupament organitza per Manlleu. Alhora, els últims anys s’ha ampliat aquesta presència en festes i activitats populars al poble participant i organitzant la Festa del Serpent dels menuts, festa que porta realitzant-se des de l’any 2006 i en la que es desenvolupen les activitats més properes a la canalla del dia de la Festa del Serpent de Manlleu, cada 14 d’agost.

La implicació amb el poble, doncs, ha estat molt present en l’Agrupament durant la seva història ja sigui amb activitats més consolidades o demandes més puntuals d’altres entitats o col•lectius del poble.

Aquesta gran activitat fora, però també dins l’Agrupament no seria possible sense l’actiu grup de pares i mares amb el que ha comptat l’Agrupament de forma constant en els últims anys.

Els darrers anys l’Agrupament ha tornat a veure créixer les seves unitats, i aquest és un dels motius que motiva a tota l’entitat, nens/es, pares/mares i caps per seguir mantenint viva l’activitat educativa i de lleure que es porta a terme cau rere cau, i que vol seguir portant a terme durant molts i molts anys.


No es permet deixar comentaris

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa